Magyar csapat győzött a Wizz Air fenntarthatósági versenyén

A Wizz Air kihirdette a diákoknak kiírt, WIZZ Youth Challenge elnevezésű versenyének nyerteseit és díjazottjait - derül ki a cég sajtóközleményéből. Az egyetemisták részvételével tartott megmérettetésen a diákok feladata az volt, hogy olyan innovatív elképzeléseket küldjenek el és mutassanak be, amelyeket a Wizz Air is felhasználhat a fenntarthatósági stratégiájában.

Forrás: Wizzairhungary/wikipedia.org

A 220 jelentkező csapatból végül 24 kapott meghívást a verseny budapesti elődöntőjére, hogy elképzeléseiket a Wizz Air vezetőinek is bemutassák. Az elődöntős csapatok Magyarországról, Ausztriából, Dániából, az Egyesült Királyságból, Hollandiából, Lengyelországból, Lettországból, Svájcból, Svédországból és Szerbiából érkeztek.

A döntőben végül négy csapat versengett a győzelemért. A nyertes a Budapesti Corvinus Egyetem és a Közép-Európai Egyetem magyar diákjaiból álló csapat, a Goldsmith+ lett, egy egyszerűen kivitelezhető, ám mégis kreatív ötlettel. Ennek a lényege az volt, hogy a Wizz Air foglalási rendszere az utasoknak különféle környezetbarát megoldásokat ajánljon fel, amelyekkel a saját ökológiai lábnyomukat karbonsemlegessé tehetik. A csapat ötletének része volt egy környezetvédelmi alap elindítása és a Zöld Nagykövetek elnevezésű, a környezetvédelem és környezettudatosság iránt elkötelezett utazóközönség felépítése is. A szerencsés nyertesek egy éven át korlátlan utazást, a második és harmadik helyezett csapatok tagjai ingyenes retúrjegyet nyertek a Wizz Air hálózatában.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek