Egy japán légitársaság a neten szavaztatja meg a jövő évi menüt

Az All Nippon Airways az utasok döntése alapján tervezi meg a jövő év fedélzeti menüjét, azaz a neten lehet megszavazni, hogy milyen ételt szolgáljanak fel a légitársaság turista és prémium turista osztályán.

Forrás: A50/Akira Igarashi/All Nippon Airways/Facebook

A légitársaság már hetedik éve rendezi meg a voksolást, melyben tíz fő ételre lehet szavazni. A szavazás két szakaszból áll: az elsőben október 8-tól 17-ig lehet voksolni a Japán keleti részéből származó öt ételre, a második, október 18. és 27. közötti szakaszban pedig a nyugati térség szintén öt fogása közül lehet kiválasztani a kedvenceket. Mindkét választás végén a legtöbb szavazatot kapott két étel lesz a befutó, azaz összesen négy fogást választanak ki.

Mind a tíz étel egy-egy olyan tradicionális japán egytálétel, pontosabban "don" melynek alapja a főtt rizs különböző húsokkal és zöldségekkel megpakolva. A szavazáshoz létrehozott oldalon minden ételről részletes leírás található.

Az eredményeket november közepén hozza nyilvánosságra az All Nippon Airways, az új menüt pedig 2020 március és 2021 február között lehet majd megkóstolni a járatokon, írja az AIRportal.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek