Mostantól egyszerűbben eljuthat Oroszország Velencéjébe

Októbertől 1-től nemcsak pénzt, de időt is spórolhat a vízumügyintézés kihagyásával, ugyanis ingyenes elektronikus vízumot kínál Oroszország a Szentpétervárra és a környező Leningrád megyébe utazóknak – olvasható a WS Hungary hírleveléből.

Szentpétervár sokáig a cárok székhelye volt, a cárok nyári palotája az Unesco világörökség részét képeziForrás: Alex 'Florstein' Fedorov/Wikipedia

Az új vízum egyszeri üzleti és turistacéllal igényelhető elektronikus úton, ingyenes, és egy hónapnyi érvényességen belül 8 nap tartózkodást tesz lehetővé Szentpéterváron és Leningrád megyében. Az új rendszer október 1-től váltja ki a korábbi hosszú és költséges vízumigénylést 53 ország, köztük Magyarország állampolgárainak.  A Wizz Air közvetlen járatot közlekedtet Budapest és Szentpétervár között, a gépei hetente ötször szállna le Pulkovo repülőterén. A Téli Palota, a Péter-Pál erőd, az Ermitázs múzeum, a Szent Izsák székesegyház és a kikötő, illetve a többi látnivaló pedig garantáltan elegendő programot biztosít egy többnapos látogatásra is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek