Megnyílt a világ legnagyobb reptere

Megnyílt a pekingi Daxing Nemzetközi Repülőtér, mely ha eléri teljes kapacitásának kihasználtságát, várhatóan a világ legnagyobb repülőtere lesz. A terminál évente több mint 100 millió utast képes ellátni, ennek a forgalomnak az elérése azonban még néhány évig eltart.

Forrás: wikipedia.org

A Zaha Hadid által tervezett repülőtér területe több mint 700 000 négyzetméter, alakja miatt a helyi média „tengeri csillagnak" nevezte el. A terminálon külön várótermet alakítanak ki a belföldi és a nemzetközi utasoknak. Nagy mérete ellenére a repülőteret úgy tervezték, hogy egyetlen utasnak se kelljen 8 percnél többet gyalogolnia az ellenőrzőkaputól a beszállóhelyig.

A repülőtér várhatóan több csúcstechnológiai fejlesztéssel is büszkélkedhet. A területen járőrőző robotok látják majd el az utasokat az aktuális járatinformációkkal és időjárás-előrejelezéssel. A remények szerint a repülőtér nagysebességű vasúttal is kiegészül majd, mely kevesebb mint 20 perc alatt juttatja el az utasokat a terminálról a városközpontba. A tervek szerint 2020 tavaszán már 112 célállomásra repülhetnek innen az emberek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek