Ezeken a reptereken a legtöbb a késés

Az Airhelp nevű, utasjogi szervezet összeállításából kiderül, mely reptereken történt a legtöbb késés 2019 nyarán – tudtuk meg a Forbes magazin cikkéből.

A lista élén a míkonoszi reptér (JMK) áll, ahonnan mindössze a gépek 47%-ának sikerült időben felszállnia. A portugál Ponta Delgada (PDL) és Lajes (TER) repterei sem büszkélkedhetnek a pontossággal, előbbiről a gépek 52,4%-a, utóbbiról 54,4%-a indult időben.

Szantorini (JTR) és Athén (ATH) sincs sokkal lemaradva, előbbiről a gépek 56%-a, utóbbiről 60,3%-a szállt fel menetrend szerint. Athénnél azonban rosszabb eredményeket produkált a londoni Gatwick reptér (LGW), ahol 59,2% a pontos járatok aránya, míg Velencében (VCE) 61,1%, Lisszabonnban (LIS) 62,1%, Frankfurtban (FRA) pedig 63,3%.

Forrás: greece.org/wikipedia.org

Az eredmények a cég repülési adatainak alapján születtek, melyeket 2019. június 1. és július 31. között rögzítettek. Ebben az időszakban minden tanulmányozott reptéren több mint 1000 járat fordult meg. Késésnek a 15 percnél hosszabb idejű várakozást, illetve a járat törlését tekintették.

Az Egyesült Államokban New Jersey Newark Liberty nemzetközi reptere (EWR) vezeti a késésekről szóló listát 63,9%-os menetrendszerinti indulással.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek