Újabb légitársaság húzta le végleg a rolót

Pénteken, azaz ma este teljesen leáll az Aigle Azur. A légitársaság már korábban is törölte néhány járatát, és nem is tervezték, hogy szeptember 10-e után jegyeket adjanak el. Most azonban már ott tart a dolog, hogy szeptember 6. után már egyáltalán nem tudnak járatokat indítani a csődeljárás miatt. Akinek szeptember 7-re, vagy későbbre szóló jegye van, az kénytelen lesz más légitársaságnál jegyet venni, mivel a sajátját már nem tudja felhasználni. Kártérítésre a cég anyagi helyzete miatt nem számíthatnak az utasok, ám jogi úton tudják kérelmezni azt.

Holnaptól már nem lehet felhasználni a légitársaság járataira szóló jegyeketForrás: Aigle Azur/Facebook

A légitársaságnak összesen 1150 munkavállalója volt, gépei pedig nagyrészt Franciaország és Algéria között repültek. Saját gépük nem volt, mindegyiket lízingcégektől bérelték. A Párizs-Orly repülőtéren bázissal rendelkező társaságot 1946-ban alapították, írja az AIRportal.hu.

Az Aigle Azur ezzel csatlakozik azoknak légitársaságoknak a sorához, amelyek a közelmúltban álltak le. A kontinensen a Germania, a flybmi, és a WOW Air, globális szinten pedig Jet Airways és az Avianca brazil és argentin vállalata szüntette be működését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek