Dugig volt a hétvége apróbb légi balesetekkel

Több apró baleset is volt a hétvégén a légiközlekedésben, szerencsére csupán egyetlen esetnél voltak  sérültek. Néhány gép a futópályát nézte el, de olyan is volt, hogy egy busz tolatott neki egy repülőnek.

Ez utóbbi esetben tényleg ez történt: egy reptéri busz nekitolatott egy Air Nostrum CRJ orrának Spanyolország egyik repterén:

Ami a futópálya elhagyást illeti, két eset is történt a hétvégén. Egyrészt a Belavia Boeing 737-300-as repülőgépe túlfutott a futópályán Kijevben. A Minszkből érkező gép fedélzetén 144 ember tartózkodott, amikor leszálláskor kisebb balesetet szenvedett: körülbelül 100 méterrel futotta túl a 2310 méter hosszú pályát. Személyi sérülés nincs, komoly kár nem keletkezett, írja az AIRportal.hu.

Nepálban Yeti Airlines Flight gépe a Kathmandu Tribhuvan Nemzetközi Repülőtéren szállt le, zivataros időben, a fedélzeten 69 ember volt. A leszálláskor a gép lecsúszott a kifutópálya felületéről.

Nepálban is történt egy kisebb balesetForrás: Love For Aviation In Nepal/Facebook

Görögországban árokba gurult felszállás közben a Sky Express légitársaság Naxos-Athén járata. Összesen 49 utas és 3 fős személyzet volt a gépen, sérülés itt sem történt. Egyelőre nem tudják, pontosan hogyan történt a fura eset.

Két gépnek is erős turbulenciával kellett megküzdenie. Az Emirates Aucklandból Dubajba közlekedő járatát teljesítő Airbus A380-as gépén nagy felfordulás keletkezett, ám bármennyire is ijesztő volt az eset, sérültekről nem érkezett hír.

Illetve szintén a turbulencia okozott gondot az Air Canada Vancouverből Sydneybe tartó járatán. A Boeing 777-200LR repülőgép heves turbulenciába került utazómagasságon, 600 mérföldre Honolulutól dél-nyugatra – a gépnek meg is kellett szakítani az útját, hogy ellássák a sérülteket. Összesen 37 utas sérült meg, közülük kilencen súlyosan.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek