Az észt Nordica légitársaság lehúzza a rolót

Fel kell adni önálló működését az észt Nordica légitársaságnak.

A Nordica, az észt nemzeti légitársaság a tallini központi repülőterén kínált túlzott kapacitást okolja a veszteséges működéséért és, hogy fel kell adnia az önálló üzemelést, írja az AIRportal.hu. A cég közleményt adott ki, mely szerint ha a piaci helyzet kedvező irányba változik, akkor elképzelhető, hogy valamikor még visszaállítják a saját jogú járatokat – de ez a közeljövőben egyáltalán nem valószínű.

NordicaForrás: Nordica/Facebook

A 2019-es nyári menetrend lezárásával befejezi a repülőjegyek árusítását járataira, ám folytatja a PSO-szerződések (public service obligation) keretében futó, államilag támogatott járatai üzemeltetését. Emellett a repülőgépeinek személyzettel, karbantartással és biztosítással együtt, ún ACMI, vagy wet-lease megállapodások keretében történő bérbeadására összpontosít.

A Nordica a LOT-tal kötött megállapodást, mely szerint a lengyel légitársaság veszi át a repülőjegyek értékesítését és az ügyfélszolgálati tevékenységeket. A Nordica Tallin és Stockholm, Brüsszel és Varsó között közlekedő járatait már július 1-től átveszi a LOT.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek