Épül az új fapados lisszaboni reptér, de idén még biztosan nem adják át

  A portugál fővárostól dél-keletre egy félszigeten lévő katonai bázis helyén épül Lisszabon második repülőtere, kifejezetten a diszkont légitársaságok számára.

  Bár eredetileg 2019-re tervezték az új légikikötő átadását, a legfrissebb hírek szerint ez csak 2022-ben történik meg, írja az AIRportal.hu. A reptér a Tejo folyó partján, a fővárossal szemben épül fel, és évente 8 millió utast tud majd fogadni. Nem a nulláról indul a beruházás mivel egy már meglévő katonai létesítményt alakítanak át: új lesz a terminál, megerősítik a futópályát, illetve a reptér üzemeltetéséhez szükséges kiszolgáló létesítményekkel is bővítik a területet.

  Stephane Lavoue/Pasco/ANAForrás: Stephane Lavoue/Pasco/ANA

  A beruházás az infrastruktúra fejlesztését is szükségessé teszi, így többek között egy új metróvonalat is kiépítenek majd. Jelenleg már csak a környezetvédelmi hatástanulmány eredményére várnak, miután az lezárult, elindul az építkezés.

  A jelenleg is üzemelő lisszaboni reptérre, a Humberto Delgadora (Portela) is ráfér a felújítás – első ütemben itt 650 millió eurót költenek a fejlesztésekre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek