Irgalmatlan sok fegyvert akartak a repülőkre vinni tavaly

Közzétette az amerikai Közlekedésbiztonsági Hatóság, mennyi fegyvert találtak embereknél, akik repülőkre akartak felszállni: 4239 darabot. Ez 7 százalékkal több, mint 2017-ben volt, heti átlagban 81,6, naponta 11,6 fegyvert találtak a csomagokban – írja a Condé Nast Traveler.

Hozzáteszik, különösen súlyos, hogy a talált pisztolyok és társaik 86 százaléka, tehát 3656 darab töltve volt.  

Az ország 249 repülőterén koboztak el fegyvert, a csúcstartó a Hartsfield-Jackson Atlanta Nemzetközi Repülőtér, ahol 298 darabra bukkantak egy év alatt. Ezt követi Dallas/Fort Worth 219-cel, a phoenixi Sky Harbor 129-cel, Denver 126-tal és Orlando 113-mal. A helyzet egyre rosszabb, 2008-ban még csak 926 fegyverre bukkantak a csomagokban.

.Forrás: AFP/Daniel Slim

Az amerikai repülési szabályzat szerint kézipoggyászban nem lehet fegyvert szállítani, de szigorú szabályok betartásával a feladott bőröndbe kerülhet stukker. A lap szerint amúgy a növekedés magyarázata relatíve egyszerű lehet: sokkal többen repülnek, mint tíz éve. Napi több mint 2 millió embert jelent ez. És hogy közülük ezrek miért visznek lőfegyvert a repülőkre? A legáltalánosabb magyarázat az szokott lenni, hogy „elfelejtettem, hogy nálam van.”

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek