A környék legzöldebb repülőtere lett Ferihegy

  Ismét megszerezte a karbonsemleges minősítést a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, az üzemeltető Budapest Airport a szén-dioxid-kibocsátásban további 10 százalékos csökkentést jelentett be – írja az MTI.

  A társaság hétfői közleménye szerint a reptér először tavaly érte el ezt a magas környezetvédelmi minősítést a Repülőterek Nemzetközi Tanácsának európai divíziójától, aminek lényege, hogy a repülőtér működése során keletkező széndioxid-kibocsátást teljes mértékben képes ellensúlyozni.

  .Forrás: Budapest Airport

  Ezeket a szigorú normákat Európában mindössze 39 repülőtér teljesíti, jórészt skandináv és olasz repülőterek, a régióban a budapesti az egyetlen karbonsemleges repülőtér - írta Hardy Mihály, a repülőtér kommunikációs igazgatója.

  A Budapest Airport az elmúlt időszakban elérte, hogy a repülőtéren működő cégekkel közösen egyre több területen alkalmazzanak elektromos járműveket, számos helyen növelték az épületek és hangárok hőszigetelését, optimalizálták a vízhálózatot és a vízfelhasználást, emellett karbonkrediteket is vásároltak.

  Szarvas Gábor, a Budapest Airport környezetvédelmi igazgatója szerint a program 2016-os elindítása óta közel 50 százalékkal csökkentette a repülőtér az egy főre eső szén-dioxid-kibocsátást.  

  A repülőteret üzemeltető társaság bejelentette: 2019-21 között a 2016-os szinthez képest további 10 százalékkal csökkenti az egy utasra számított kibocsátást, ezért együttműködik a reptéren működő légitársaságok közül például a Wizz Airrel, földi kiszolgáló szervezetekkel, kereskedelmi, logisztikai partnereivel, valamint a légiforgalmi irányítást végző HungaroControllal, a NAV repülőtéri kirendeltségével és a Magyar Posta repülőtéri Nemzetközi Kicserélő Központjával is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!