Folytatódnak a reptéri sztrájkok, kedden Frankfurt következik

  A héten volt már sztrájk a spanyoloknál, a németeknél és az olaszoknál is, de még mindig nincs vége. Jövő kedden Frankfurtban, a legnagyobb német reptéren szüntetik be a munkát, írta a hvg.hu az MTI híre alapján.

  Január 15-én hajnali 2-től este 20.00 óráig fog tartani a sztrájk, írták a németországi szolgáltatószektor szakszervezeti szövetségének (Verdi) közleményében. A cél, hogy egységesen 20 eurós órabért kapjanak a repülőtéri biztonsági szolgálatok munkatársai, azaz mindazok, akik többek között az utasokat és a teherrakományokat ellenőrzik.

  Kedden lesz leállás a reptérenForrás: Philip Lange/Shutterstock

  A béremelés országos szinten 23 ezer munkavállalót érintene. Eddig már négy forduló is lezajlott a szakszervezet és a biztonsági szolgálatok munkaadói érdekképviselete (Bundesverband der Luftsicherheitsunternehmen – BDLS) között, de a tárgyalások nem hoztak eredményt.

  A sztrájkokat hétfőn kezdték a berlini nemzetközi repülőtereken, majd részt vett a munkabeszüntetésben a düsseldorfi, a köln-bonni és a stuttgarti repülőtér is. A sztrájksorozat miatt eddig hatszáznál több járatot töröltek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!