Budapesti járatok is érintettek voltak a berlini reptérsztrájkban

Hétfő reggel a biztonsági személyzet jelentős része nem vette fel a munkát a két fő berlini repülőtéren, Schönefelden és Tegelen, ezért komoly fennakadások vannak a város légiközlekedésében – írja a Berliner Morgenpost.

Berlini reptéri sztrájk, 2019. január 7.Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd Settnik

A figyelmeztető sztrájkba a Verdi nevű szakszervezet 3000 tagja szállt be, az négy órán át tartott, hajnali 5-től reggel 8:45-ig. Késések a menetrend helyreállításáig továbbra is lehetnek. A sztrájk érintette a nap első gépeit Baselbe, Krakkóba, Billundba,

sőt budapesti járatot is törölni kellett.  

Több légitársaság délelőttre és délutánra tolta járatait, a Lufthansa is szívhatta a fogát, részben belföldi járatokat is töröltek ugyanis (ezek Tegelről indulnak). A légitársaság elintézte, hogy a pórul járt utasok jegye érvényes legyen a vonatkozó vonatokra.

A sztrájk nem meglepő módon a béremelés mértéke körüli viták eredménye. Január 23-án folytatódnak a tárgyalások a szakszervezet és a légiközlekedési szerv között. Bővebb információkat a törölt vagy késő járatokról itt talál, de a budapesti reptér oldalát is érdemes felkeresni a késések miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek