Budapesti járatok is érintettek voltak a berlini reptérsztrájkban

  Hétfő reggel a biztonsági személyzet jelentős része nem vette fel a munkát a két fő berlini repülőtéren, Schönefelden és Tegelen, ezért komoly fennakadások vannak a város légiközlekedésében – írja a Berliner Morgenpost.

  Berlini reptéri sztrájk, 2019. január 7.Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd Settnik

  A figyelmeztető sztrájkba a Verdi nevű szakszervezet 3000 tagja szállt be, az négy órán át tartott, hajnali 5-től reggel 8:45-ig. Késések a menetrend helyreállításáig továbbra is lehetnek. A sztrájk érintette a nap első gépeit Baselbe, Krakkóba, Billundba,

  sőt budapesti járatot is törölni kellett.  

  Több légitársaság délelőttre és délutánra tolta járatait, a Lufthansa is szívhatta a fogát, részben belföldi járatokat is töröltek ugyanis (ezek Tegelről indulnak). A légitársaság elintézte, hogy a pórul járt utasok jegye érvényes legyen a vonatkozó vonatokra.

  A sztrájk nem meglepő módon a béremelés mértéke körüli viták eredménye. Január 23-án folytatódnak a tárgyalások a szakszervezet és a légiközlekedési szerv között. Bővebb információkat a törölt vagy késő járatokról itt talál, de a budapesti reptér oldalát is érdemes felkeresni a késések miatt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!