Nagy eséllyel 2020-ra megnyithat az új berlini repülőtér

Már vagy hatszor elhalasztották a műszaki hiányosságok miatt botrányokkal terhelt Berlin-Brandenburg reptér megnyitását az elmúlt években, de most úgy tűnik, tényleg megnyílhat 2020 őszén. Legalább is az üzemeltető cég szerint jól haladnak a javításokkal - írja az Airportal.hu.

A molinó már hirdeti...Forrás: S-N Photography / Shutterstock.com

A légikikötő már az első, 2011-es nyitás előtt műszaki hiányosságokkal küzdött és emiatt botrányokba is keveredett. Azóta annyi építési rendellenesség és menedzselésbeli probléma derült ki, hogy hatszor kellett elhalasztani a nyitási eseményt.

Séta a szellemreptérenForrás: Joerg Huettenhoelscher / Shutterstock.com

A legutóbbi hírek szerint pár napon belül elkészül a füstelvezetés, a vízköddel oltó rendszer pedig februárban lesz kész, így már csak a tűzjelzőrendszer és a biztonsági áramellátás kivitelezése marad hátra. A Berlin-Brandenburg reptér a régi keletnémet Schönefeldet bővíti ki déli irányba. A 2 milliárd euróról végül 5,8 millárdosra kúszó projekt egy újabb futópályával, központi terminállal, vasútállomással, parkolóházakkal és szállodákkal is bővítené a régi repteret. De a nyitás elhúzódása miatt az új terminált már most kinőtte a bővülő berlini légiforgalom.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek