Francia légiirányítók sztrájkja: sok járat érintett

  Az Air France légiirányítói március 21-től március 23-ig tartó sztrájkja most kezdődik, és a csütörtöki napon tetőzik majd.

  Káoszra számíthatnak a Franciaországba utazók, illetve onnét távozni kívánók csütörtökön és pénteken is – írja az Independent. Nem csupán az Air France járatai érintettek: a becslések szerint 30 százalékkal kevesebb járatot tudnak majd a társaságok üzemeltetni a sztrájk alatt.

  Valószínűleg a Charles de Gaulle reptéren lesz a legtöbb fennakadásForrás: Flickr.com

  A légitársaságok természetesen a rövidebb távolságú járatok rovására intézkednek majd. Minden érintett utazónak számítania kell arra, hogy járatát akár az utolsó pillanatban is törölhetik. A légitársaságok többsége díjmentesen biztosítja az átfoglalást olyan napokra, amikor nem lesz sztrájk Franciaországban. Az EasyJet utasai például választhatnak a díjmentes átfoglalás, illetve a sztrájk idején törölt járathoz kapcsolódó vendégéjszaka árának kifizetésére.

  Minden légitársaság azt tanácsolja, hogy a napokban Franciaországba, illetve Franciaországból utazók folyamatosan tájékozódjanak a társaságok honlapján, és számítsanak rá, hogy utazási terveik esetleg kútba esnek. A sztrájk alatt valószínűleg a francia vasúti közlekedésben, illetve a párizsi tömegközlekedésben is késések, fennakadások várhatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!