A levegőben adta össze Ferenc pápa a két sztyuvit

  Szeretnétek, hogy összeadjalak titeket? - kérdezte Ferenc pápa az őt szállító gép fedélzetén dolgozó két fiatal légiutaskísérőt, miuán meséltek korábban elmaradt templomi esküvőjükről. 

  Pedig a chilei belföldi járatot teljesítő LATAM légitársaság két munkatársa csütörtök reggel Santiagó repülőterén még nem gondolta volna, hogy néhány óra múlva pápai áldással megpecsételt házastársakként szállnak majd le a gépről Iquique településén. A repülőút alatt ugyanis a 39 éves Paula Podest Ruiz és a 41 éves Carlos Ciuffardi Elorriga elmesélte Ferenc pápának, hogy még 2010-ben házasodtak össze, de akkor csak a polgári szertartáson vehettek részt, mert a santiagoi templomot - ahova az egyházi esküvőt tervezték - megrongálta az akkori földrengés.

  Forrás: AFP/Ho

  A pápa a történet hallatán nem vacillált sokat, még az egyházfőt kísérő személyzetet is meglepte a pápa spontaneitása. Megkérdezte a fiatalokat, hogy szeretnének-e ott helyben az egyházi szertartás ceremóniája szerint is összeházasodni, majd megáldotta őket, és egy kézzel írt, egyházi házasságlevelet adott át a párnak, amelyet a légitársaság vezetője írt alá tanúként - írja a BBC. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!