A Ryanair új poggyászszabályzattal igyekszik gyorsítani a beszállást

  A Ryanair "Mindig egyre jobb" programja keretében most a poggyászokra vonatkozó szabályozást módosította. A változtatások január 15-én lépnek érvénybe.

  Azzal a céllal, hogy csökkentsék a kapunál két bőrönddel várakozó utasok számát, a második poggyászt a korábbinál olcsóbban adhatjuk fel – írja a TravelDailyNews. Ennek oka az, hogy túl sokan éltek azzal a lehetőséggel, hogy a második csomagot is felvihetik a gépre: az így gépre kerülő poggyászoknak nem volt elég hely az ülések feletti tárolókban, ami járatkéséseket okozott.

  Forrás: Flickr.com

  A január 15-én életbe lépő változások az alábbiak szerint alakulnak:

  • A becsekkolható poggyász súlyát 15 kilogrammról 20 kilogrammra emelték.
  • A második (20 kilogrammos) poggyász feladása esetén 35 font/euró helyett mindössze 25 eurót/fontot kell fizetni.
  • A gépre mostantól csak az elsőbbségi beszállást választó utasok vihetnek fel második poggyászt, közéjük tartoznak a Plus, Flexi Plus és Family Plus szolgáltatásokat választó utasok is.

  Minden más utas csak egy kisebb kézipoggyászt vihet majd fel a fedélzetre, és fel kell készülnie arra, hogy a második (nagyobb) poggyász január 15. után - amennyiben nem adták fel - a csomagtérben köthet ki.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!