Megszűnik az utolsó beszállási figyelmeztető ezen a reptéren

A szingapúri Changi repülőtér vezetése úgy döntött, a jövőben nem figyelmeztetik az utasokat arra, hogy mikor kell legkésőbb a kapuhoz fáradniuk, ha nem akarnak végleg lemaradni a gépről.

Dél-Ázsia legnagyobb forgalmú, a világ legjobbjának tartott repülőterén mostantól érdemes résen lenni, bár a hírek szerint itt aztán tényleg van, ami elvonja az ember figyelmét az induló járatokról. A vezetőség szerint ugyanis mérsékelni kell a hatalmas zaj okozta nyomást az utasokra és dolgozókra, ezért kizárólag szuperfontos figyelmeztetések fognak elhangzani a hangosbemondóban.

Changi: itt bőven akad, ami elvonja az ember figyelmétForrás: Flickr.com

A végső beszállási figyelmeztetés nem számít ide. Úgy vélik, minél több információ hangzik el az éterben, az utasok annál kevésbé figyelnek, így tulajdonképpen ennek a figyelmeztetésnek nincs jelentősége. Mindenkinek saját felelőssége, hogy odafigyeljen, mikor záródik a kapu a járatánál. 

A hangosbemondó ezentúl az esetleges vészhelyzetekre, elveszett gyermekekre, talált útlevelekre, késésekre és kapuszám-változásokra összpontosít majd – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek