Karácsony előtt sztrájkolnak a Ryanair-nél

  A Ryanair írországi pilótái mindössze pár nappal karácsony előttre jelentettek be sztrájkot.

  A hétvégén lezajlott titkos szavazás során a 84 fős részleg többsége a munkabeszüntetés mellett szavazott – írja  az Independent. 

  A pilóták a Ryanair-t december 11-én tájékoztatták arról, hogy december 20-án ebédidőben sztrájkot folytatnak. A légitársaságnak Dublinban 360 pilótája van. Az ír kontingens csatlakozik az Olaszországban december 15-ére tervezett sztrájkhoz, melyben pilóták és légiirányítók is részt vesznek, összesen három légitársaság képviseletében. Ekkor a Ryanair pilótái délután 1 és 5 között szüntetik majd be a munkát.

  Vajon mekkora lesz az ünnepi káosz a Ryanair háza táján?Forrás: Flickr.com / Riik@mctr

  Bár Németországban a légitársaságok ígéretet kaptak a személyzettől, hogy december 23. és 26. között nem élnek a munkabeszüntetés lehetőségével, ez nem jelenti azt, hogy a korábbi napokon megvalósuló sztrájkok nem okoznak majd káoszt. Ennek a munkabeszüntetésnek a pontos idejét még nem hirdették ki.

  A Ryanair pilótái Európa több mint 80 repülőterén kampányolnak a jobb munkafeltételekért. A Ryanair álláspontja az, hogy a sztrájkot olyan kisebbség támogatja csak, akik már amúgy is felmondási idejüket töltik, és nem törődnek sem a légitársaság, sem az utasok érdekeivel. A légitársaság mindent igyekszik megtenni, hogy a munkabeszüntetések a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjanak az utasok számára.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!