A Lufthansa új üzleti osztályán két méternél is hosszabbak az ágyak

A Lufthansa bemutatta a vadonatúj üzleti osztály terveit. Az új kialakítás a Boeing 777-9 bevezetésével, 2020-tól lesz elérhető a menetrend szerinti útvonalakon.

Az utastér megtervezésekor az volt a fő szempont, hogy a lehető legpihentetőbb és legegészségesebb alvást biztosítsa a felhők felett. A Lufthansa utasai ennek jegyében 220 cm hosszú ágyakon pihenhetnek. A háttámla konstrukciója lehetővé teszi, hogy oldalt fekve alvó utasok válla besüppedjen az ülés anyagába. Így egyenes marad a gerinc, és azok is fájdalom nélkül, kipihenten ébredhetnek, akik csak az oldalukon tudnak aludni.

A Lufthansa új üzleti osztályaForrás: Lufthansa Group


Az üzleti osztály vadonatúj ülését kifejezetten a német prémium légitársaság számára, a Lufthansa utasainak közreműködésével fejlesztették ki. Több mint 500 utas vett részt a fejlesztés különböző szakaszaiban. A nemzetközi útvonalakon a privát tér és az optimális alvás kényelme az utasok számára a két legfontosabb szempont. Az üzleti osztály új koncepciója mindkettőnek kiemelt figyelmet szentel.

A Boeing 777-9 jóval szélesebb utastérrel rendelkezik elődeinél. Az új üzleti osztályon az utasok kényelmének fokozására használják fel a nagyobb teret. Például arra, hogy az utasok minden sort közvetlenül meg tudjanak közelíteni. Ezt az 1-2-1 és 1-1-1 üléskonfiguráció teszi lehetővé. Az új ülések jóval több személyes teret, nagyobb tárolóhelyet és több egyenes felületet nyújtanak az utasoknak, akik személyes igényeiktől függően többféle térbeli elrendezés közül választhatnak. Dönthetnek például, hogy hosszabb ágyat vagy nagyobb íróasztal-felületet biztosító ülést szeretnének.

Ami a digitális megoldásokat illeti, az utasok az ülés minden funkcióját és a fedélzeti szórakoztató rendszert is személyi eszközükről vezérelhetik. Okostelefonjukat vagy táblagépüket vezeték nélkül tölthetik az ülés mellett. Ha pedig kiválasztanak egy filmet a bőséges szórakoztató kínálatból, az eddiginél jóval nagyobb képernyőn, Full HD minőségben nézhetik meg.

Fotó: Lufthansa Group
Az innovációk egy része a jelenlegi üzleti osztályon is megjelenik majd a jövő évben. 2018 elejétől a hosszú, interkontinentális járatokon használatba kerülnek a kifejezetten a Lufthansa részére tervezett matracok, amelyek pihentető alvást garantálnak a fedélzeten. Kérésre az utasok pulóvert is kapnak az alváshoz, ami korábban csak az első osztályon volt elérhető. Az üzleti osztály utasait a jövő évtől új bélelt, mégis könnyű takarók tartják kellemesen melegen az éjszakai utazás során.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek