Ha jót akar magának, így fedezi fel Prágát és Milánót

Ha jót akar magának, így fedezi fel Prágát és Milánót.

Újabb négy országban - Olaszországban, Hollandiában, Oroszországban és a Cseh Köztársaságban - válik elérhetővé hamarosan a világ legnagyobb, fix dokkoló állomás nélküli kerékpár-hálózata. Ennek hatalmas előnye, hogy gyakorlatilag bárhol le lehet tenni a biciklit, ha már nincs rá szükség, nem kell dokkoló állomást keresgélni, ezáltal pedig értékes időt veszteni városnézés közben.

Az ofo nevű kínai szolgáltató az Európai Autómentes Nap alkalmából jelentette be a jó hírt. A négy országban öt város - Milánó, Rotterdam, Gröningen, Moszkva és Prága - lakói illetve látogató használhatják jövő év elejétől a praktikus rendszert - írja az MTI.

A GPS-jeladóval ellátott kerékpárokat a rajtuk lévő QR-kód beolvasásával lehet "elkötni" és használatba venni. A biciklik bérleti díját az okostelefon alkalmazás az előre feltöltött egyenlegből vonja le. Ennek díja 50 euró cent minden megkezdett félóra után.

Fotó: ofo

Az ofo 2014-ben kezdte meg működését Pekingben, és azóta saját bevallása szerint a világ legnagyobb fix dokkoló állomás nélküli bérkerékpár-szolgáltató vállalatává nőtte ki magát. Körülbelül nyolcmillió kerékpárral rendelkezik világszerte, és több mint 100 millió regisztrált ügyfele van. Legutóbb Bécsben bővítették szolgáltatásukat, de július óta ott vannak már Thaiföldön is, Phuket szigetén - írja az en.people.cn.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek