Ezeket a járatokat törli a Ryanair szerdáig

Ezeket a járatokat törli a Ryanair szerdáig

A múlt héten bejelentett, nagy felháborodást keltő járattörlések után az ír fapados igyekszik megnyugtatni a kedélyeket, ezért nyilvánosságra hozta, hogy szerdáig mely járatokat kénytelen törölni – a pontos listát itt nézheti meg.

A Guardian szerint vasárnap összesen 82 menetrend szerinti járat nem szállt fel a rosszul kalkulált szabadságolások miatt. A Ryanair csaknem kétezer járattörlést helyezett kilátásba az elkövetkező hat hétben, ami összesen négyszázezer embert érinthet.

Hétfőn, kedden és szerdán naponta körülbelül 55 járatot törölnek, ennek listáját tette most fel honlapjára a légitársaság. Október végéig sem csökken a nagyságrend, napi 40-50 gép marad pilóta nélkül. Kenny Jacobs, a Ryanair illetékese szerint a törölt járatok utasai e-mailben kapnak értesítést. Szerdáig elmondása szerint már tájékoztatták az érintetteket - ha tehát utazna az elkövetkező napokban, nézze meg gyorsan a postafiókját, hátha éppenséggel a spam mappában landolt az e-mail. A fejleményekről Jacobs ígérete szerint folyamatosan tájékoztatják majd az utasokat a fent említett két csatornán.

Fotó: Clare Griffiths / Flickr

 Tudnia kell, hogy járattörlés, illetve több mint három órás késés esetén minden ügyfél kárpótlásra jogosult. Ugyanígy kárpótlást kaphat a légitársaságtól, ha annak hibájából kimaradt vagy késett járat miatt szállást vagy bármilyen más extra kiadást kellett fizetnie. A kárpótlási igény benyújtásának részleteit, illetve a szükséges dokumentumokat itt találja, illetve a Ryanair saját honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek