Az Oktoberfest örömére dirndliben szolgálnak fel a Lufthansa sztyuvijai

Az Oktoberfest örömére dirndliben szolgálnak fel a Lufthansa sztyuvijai

 A München és Szöul, New York és San Francisco közötti járatok mellett egyes európai útvonalak legénysége és az utasokat kiszolgáló személyzet is hagyományos viseletet ölt majd az Oktoberfest környékén.

Fotó: Lufthansa

A szeptember 15-én, helyi idő szerint 9 óra 35 perckor az LH718-as járat fedélzetén Szöulba érkező tizenkét női és két férfi utaskísérőnek lelkes fogadtatásban volt része. Szeptember 25-én az LH 410-es járat legénysége repül hagyományos bajor ruhákban New York-ba, majd október 1-jén az LH 458 járaté San Franciscóba. A ruhákat a müncheni Angermaier divatház készítette, egyedi tervek alapján. A női utaskísérők sötétkék dirndlit viselnek ezüstszürke köténnyel, a férfiak pedig rövidnadrágot a dirndlik anyagából készült sötétkék mellénnyel. Idén harmadik éve, hogy az Angermaier készíti el a világ legnagyobb fesztiváljának szellemében a Lufthansa legénységének bajor viseletét.

A korábbi évekhez hasonlóan egyes európai célállomásokra is indulnak majd Oktoberfest tematikájú járatok Münchenből. Az ünnepségsorozat elején és végén egy-egy Lufthansa Cityline járat legénysége váltja a hagyományos formaruhát dirndlire. A kiválasztott célállomások idén: Drezda, Amszterdam, Bastia, Prága, Temesvár, Münster/Osnabrück, Belgrád, Varsó és Brüsszel.

A 2-es terminál Lufthansa-személyzete már több éve hagyományosan bajor viseletben köszönti az utasokat az Oktoberfest idején. A fenti viselet mellett a hölgyek itt sárga-kék dirndlit, a férfiak pedig kék nadrágot öltenek. A Lufthansa első osztályú váróinak utasait kiszolgáló dolgozók pedig arany-fekete összeállítású bajor ruhát kapnak.

Ínyencségek a reptéren és a fedélzeten

A Lufthansa várói is feltöltötték már a készleteiket az Oktoberfestre. Az elmúlt évhez hasonlóan több mint négyezer kilogramm húskenyeret, 38 ezer perecet és 750 kilogramm borjúkolbászt szolgálnak majd fel a 2-es terminál tizenkét Lufthansa várójában. A Lufthansa feldíszített első osztályú várójának Oktoberfest-menüje bajor fesztivállevessel indul, amit narancsos-kakukkfüves lében felszolgált tanyasi kacsa követ. Desszertként sárgabarackos gombócot fogyaszthatnak a várakozók vaníliaszósszal.

Fotó: Lufthansa

Természetesen a nagy távolságú járatok utasai sem maradnak bajor különlegességek nélkül. Az üzleti és az első osztályon az idén különleges bajor dizájn szerint készült, kompakt kozmetikai csomaggal lepi meg őket a Lufthansa.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek