Csődbe ment egy cseh utazási iroda - több mint ezer utas került bajba

Csődbe ment egy cseh utazási iroda - több mint ezer utas került bajba

 

Szeptember 12-én csődöt jelentett az Azur Reizen és leányvállalata, a Maxi Reisen cseh utazási iroda. A fizetésképtelenség több mint ezer utast érint, akiknek az egyik fele jelenleg külföldön tartózkodik - írja a Turizmus Online.

A két irodának összesen négyszázötven utasa tartózkodik jelenleg külföldön, ötszázötvenen pedig későbbi utakra fizettek be be valamelyik irodánál. Az Azur Reizen 21 évi működés után dobta be a törülközőt. Az irodák felelősségbiztosítója a hírek szerint gondoskodik az utasok hazahozataláról, illetve későbbi kártalanításáról.

Az utasok egy részét már haza is hozták az üdülőterületekről. Az Azur Reizen Tunéziába, Egyiptomba, Törökországba és Rodoszra szervezett nyaralásokat. Cseh lapértesülések szerint az iroda külföldi partnereit okolja az összeomlásért.

Fotó: GotCredit / Flickr

Hazai színekben a Green Travel borzolta legutóbb a kedélyeket fizetésképtelenség bejelentésével. Július másodikán a cég szervezésében még elindult délelőtt egy magyar csoport Budapestről a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek