Libegőt építenek a zarándokúthoz Názáretnél

  Libegőt építenek a zarándokúthoz Názáretnél

  Drótkötélpályás, kabinos felvonót építenek Izraelben az evangéliumi zarándokúthoz, Názáret és a Tábor-hegy alsó lejtői közé - írja az MTI a helyi média beszámolója nyomán.

  Az izraeli kormány vasárnap hagyta jóvá a keresztény hívők számára különösen fontos emlékhelyek összekötésének tervét. Az átszámítva 75 millió forintos beruházás elkészülte után többszemélyes, zárt kabinokban lehet majd átlibegni a két végpont között.

  A libegő része lesz a már 2011-ben létrehozott evangéliumi zarándokútnak, amely Jézus kétezer évvel ezelőtti útvonalát járja végig. A keresztény hagyomány szerint a Názárettől hét kilométerrel keletre lévő, 588 méter magas Tábor-hegy Krisztus megdicsőülésének helye.

  Fotó: Xiquinho Silva / Flickr

  A helyi turisztikai minisztérium a kabinos felvonóval növelni szeretné a túlnyomó többségében zsidók lakta Felső-Názáret látogatottságát, illetve a Názáretbe irányuló idegenforgalmat. A tárca adatai szerint az Izraelbe látogatók harminc százaléka tekinti meg Názáretet, és harminchat százaléka zarándokol el a Galileai-tengerhez, izraeli nevén Kineret tóhoz, ahol a hagyomány szerint Jézus az igéit hirdette.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!