Álomszép új terminált nyit a világ legjobb reptere

Álomszép új terminált nyit a világ legjobb reptere

 A szingapúri nemzetközi repülőteret rendszeresen megválasztják a világ legnívósabb, legszebb légikikötőjének – nem véletlenül. A Changi Airport olyan nem mindennapi szolgáltatásokkal kényezteti utasait, mint az úszómedence, a mozi, illetve egy nagy gonddal ápolt orchidea kert.

Fotó: Courtesy Changi Airport GroupForrás: Travelo

 Augusztusban ismét új szintre lépnek: egy gyönyörű, 225 ezer négyzetméteres új terminált nyitnak, amely leginkább egy exkluzív butikhotelre emlékeztet majd.

A tervezők a modern dizájnt, illetve Szingapúr történelmi lenyomatát ötvözték a minden szempontból lenyűgöző kivitelezés során – írja a Condé Nast Traveller. Helyi, illetve világszerte ismert művészek installációit, szobrok tucatjait lehet majd megcsodálni a csarnokban, amelynek középpontjában egy jókora, hat darabból álló, Petalclouds (Sziromfelhők) fantázianevű szerkezet áll majd. A különleges installáció egy berlini művészstúdió munkája, mely a terminál szinte minden pontjáról látszik, és fény- illetve hangjáték kíséretében mozog majd.

A 3-as terminál "Anya és gyermeke" csarnoka Fotó: Courtesy Changi Airport GroupForrás: Travelo

 A nagy csillogás közepette szerencsére nem feledkeztek meg azokról sem, akik a természet közelségét kedvelik inkább: a csarnok másik attrakciója egy 160 fából álló sétány lesz, amely a kapukat választja majd el a várótól. Az új komplexumban összesen egyébként 340 növényfajta kap helyet, zöld övezetből tehát nem lesz hiány.

Ami a technológiai hátteret illeti, az érkezéstől az indulásig automatizálnak mindent. Az utasok azonosítása arcfelismeréssel fog történni, a csomagfeladás, a biztonsági ellenőrzés, illetve a beszállás pedig gyakorlatilag plusz személyzet nélkül. Könnyen lehet tehát, hogy a stewardess lesz az első, akivel a taxis után beszélünk majd.

Az új terminál augusztusban nyílik, de az első járatokat csak néhány hónappal később fogadja. Kilenc légitársaságnak ad majd otthont, és ha minden jól megy, évi 16 milliós utasforgalmat bonyolít.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek