Hamarosan elkészül az első űrhajós kiképzőközpont civileknek

Hamarosan elkészül az első űrhajós kiképzőközpont civileknek

 

Eljátszott már valaha a gondolattal, hogy megtapasztalja a súlytalanságot? Vagy hogy az űrből lássa otthonát, a kék bolygót? Nem is olyan sokára közelebb kerülhet ahhoz, hogy kipróbálja, mint gondolná. Nagy-Britanniában épül ugyanis a világ első űrhajós edzőtábora, ahol bárki alávetheti magát a kiképzésnek – a központ kimondottan azért épül, hogy mindennapi gyakorlattá tegye az űrutazást.

Az átszámítva több mint 40 milliárd forintos beruházást a brit légierő Henlow-i telephelyén tervezik Bedfordshire megyében – írja a Daily Mail. A létesítmény a Blue Abyss nevet viseli majd, és minden privát kutató cég, sőt a hétköznapi emberek számára is nyitva áll majd. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag bárki hozzáférhet majd a legmodernebb kiképzőprogramokhoz illetve eszközökhöz, és elsajátíthatja, ami az űrutazáshoz kell.

Fotó: @Blue Abyss / Facebook

A filmekből jól ismert centrifuga-szerű gépek, valamint a magas szintű elméleti tudást adó oktatóközpont mellett egy 50 méter mély búvármedence várja majd a vállalkozó kedvű jelentkezőket, amely 42 ezer köbméteres térfogatával a világ legnagyobbja lesz, ha felépül. A NASA jelenleg egy 12 méter mély medencében tartja az űrhajós edzéseket, az új központban tehát több mint háromszor mélyebbre lehet majd merülni a szimulációk alkalmával. Ha többre is kíváncsi, nézze meg videón, milyen lesz a központ belülről!

A Blue Abyss várhatóan 2019-ben nyitja meg kapuit. Az érdeklődők többfajta, egyéni illetve csoportra szabott csomag közül választhatnak, és a szállás miatt sem kell aggódniuk: a komplexumban egy 120 fős hotel is helyet kap majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek