Egymás után fordítják vissza a magyarokat az USA határán

  Egymás után fordítják vissza a magyarokat az USA határán

  Az Egyesült Államok határellenőrzésének szigorodása miatt az elmúlt hónapokban rendkívüli mértékben növekedett a repülőtéren visszafordítottak aránya - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

   

  Fotó: Allen J. Schaben - Europress /Getty

  A határőrség tájékoztatása szerint a visszafordítás azért nőtt meg rohamosan az elmúlt napokban, mert többen nyári idénymunkára érkeznek az Egyesült Államokba munkavállalásra nem jogosító, kizárólag turista célú vízummentes tartózkodást biztosító ESTA-val. A közlemény szerint az ESTA-val utazók többsége nem tudja vagy nem vesz róla tudomást, hogy ezen beutazási engedély kizárólag turisztikai célt szolgál, minden más célú beutazáshoz az annak megfelelő vízummal kell rendelkezni.

  A tárca felhívta a munkavállalási céllal az Egyesült Államokba induló magyarok figyelmét arra, hogy csak és kizárólag a megfelelő munkavállalási vízummal induljanak útnak. Csütörtök reggel Kumin Ferenc New York-i főkonzul beszélt e trendről a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, megemlítve: a határőr dönti el, hogy az, aki turistaként érkezik az országba, beléphet, vagy fennáll annak gyanúja, hogy valójában illegálisan munkát akar vállalni. (Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételekről bővebben a Konzuli Szolgálat oldalán olvashat.)

  Mint mondta, a legális amerikai munkavállaláshoz szükséges iratok megszerzése akár évekig eltartó, "hihetetlenül bonyolult" procedúra, ugyanakkor sok - szervezett bűnözői körök által megtévesztett - ember abban a tudatban kel útra, hogy teljesen szabályosan dolgozhat a tengerentúlon, így kiszolgáltatott helyzetbe kerül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!