Jöhet a Sanghaj-Budapest légijárat

Jöhet a Sanghaj-Budapest légijárat

 

Sanghaj-Budapest légijárat és kínai egyetem Budapesten – többek között ezek is szóba kerültek a kedd esti magyar-kínai találkozón, amelyen a magyarországi kínai nagykövetség diplomatái, Sanghaj vezetői és a Magyar Turisztikai Ügynökség szakemberei is részt vettek.

A Turizmus.com cikkében arról ír, hogy a hazánkba érkező kínai turisták száma évről-évre nő: 2016-ban a növekedés vendégszámban meghaladta a 40 százalékot, a vendégéjszaka-szám pedig az 50 százalékot az előző évhez képest. Boros Emese, az MTÜ külügyi és külgazdasági főtanácsadója szerint a növekedés a Budapest-Peking járat 2015. májusi megnyitásának is köszönhető, a Sanghaj-Budapest járat elindítása pedig még tovább növeli majd a két ország közötti turistaforgalmat.

A sanghaji Nanjing út, a világ egyik legforgalmasabb bevásárlóutcájaFotó: Agnieszka Bojczuk / Wikipedia

Wang Xinyi, a kíni nagykövetség kulturális feladatokkal megbízott diplomatája, és Shao Zhuquing, a Sanghaj Center ügyvezető igazgatója a két ország közötti együttműködés fontossága közben arról is beszélt, hogy az általános és középiskola után Budapesten időszerű lenne kínai nyelvű egyetemet is nyitni.

A 24 milliós kínai metropolis különleges kötelékkel fűződik Magyarországhoz: az évtizedekig Sanghajban alkotó Hugyecz Lászlót a Távol-Kelet egyik legnagyobb építészének tartják. Hugyecz alkotta meg a hajdani Sanghaj sziluettjét, az akkori kor legmodernebb felhőkarcolóival és kórházával. Alkotásai mára ikonikus épületekké váltak.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek