A világ legjobb reptere vidámparkkal bővül

A világ legjobb reptere vidámparkkal bővül

 

A 2016-ban a világ legjobb repülőterének választott szingapúri Changi továbbra is igyekszik az utasok kedvében járni: itt épül a világ első reptéri vidámparkja – írja a Travel and Leisure.

A Jewel Changi néven ismert projekt várhatóan 2019-re készül el. Ötemeletes beltéri kertje, sövénylabirintusa, a szimulált felhők és trambulinok nem csupán izgalmasabbá varázsolják majd az átszállások közötti időt a lélegzetelállító legek városában, de esetlegesen saját célállomássá is teszik a Changi repteret, mely a repülés rajongóinak már így is a Mekkája.

A kalandpark részleg az 1-es terminál előtti részen, egy amőba-alakú üveg és acél tetejű építményben kap helyet, melyet a forradalmi újításairól ismert Moshe Safdie izraeli-kanadai építész tervez, aki a világ egyik legikonikusabb szállodáját is megálmodta. Magán a projekten egyébként brit, francia, holland, szingapúri és egyesült államokbeli tanácsadók működnek együtt. A Jewel fókuszpontja a közel negyven méter magas, Esőörvény néven jegyzett vízesés lesz.

A többszintes kertben a látogatók hatalmas, kifeszített hálókon sétálhatnak a magasban, és ha ettől nem gyorsulna fel a szívverésük, kipróbálhatják az ugyanitt elhelyezett trambulint is. Egy sétaösvényen pedig életnagyságnál nagyobb, élethű állatszobrok állnak majd, talán azért, hogy a turisták kedvet kapjanak Szingapúr nem hétköznapi állatkertjének felkereséséhez. A beltéri virágoskert óriási virágszobrokkal egészül ki. A világ legdrágább városában tehát már a reptéren elkezdődik a nem mindennapi nyaralás.

A Jewel Changi új szórakoztatórészleg a reptér szívében, az 1-es és 3-as terminálok közötti részen valósul meg. Felfelé és az alagsor felé is öt-öt emeletnyire nyúlik majd, így a teljes területe 134 ezer négyzetméter. Háromszáz üzlet és egy százharminc szobás szálloda is helyet kap benne. A projekt tervezett költsége 1,7 milliárd amerikai dollár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek