Tíz új check-in pult nyílt Ferihegyen

  Tíz új check-in pult nyílt Ferihegyen

  Tízzel több check-in pult áll rendelkezésre nyári utazási szezonban a 2B Terminálon, és több mint 400 négyzetméterrel bővült az indulási csarnok utasforgalmi területe is - olvasható a Budapest Airport közleményében.

  Budapest Airport

   "Légitársasági partnereink majdnem 800 000-el több utas-ülőhelyet kínálnak a nyári menetrendi időszakban, mint 2016-ban, ami közel 8 %-os többletet jelent a nyári csúcsban" - magyarázta a bővítés okát Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója, miközben hozzátette, a 2A Terminálon tavaly volt hasonló check-in pult bővítés.

  Az új check-in pultok számára kialakított várótér a 2B Terminál indulási csarnok középső részén, a meglévő pult sorok találkozásánál kialakított széles átjárón keresztül érhető el. A tíz új utasfelvételi pont a meglévő soroknak háttal épült meg, ezzel a műszaki megoldással nem kellett jelentősen átalakítani a poggyászszállító szalag rendszert, hiszen ugyanazokra a szalagokra kerülnek a feladott bőröndök, csak a másik oldalról.

  Budapest Airport

   Huszka Péter forgalmi igazgató elmondta, hogy a terminál légi oldalán található raktárak, irodák és a tranziton belüli kiskereskedelmi egységek jelentős átrendezésével és egyben megújításával sikerült egy nagy területű, kényelmes és elegáns váróteret is kialakítani az új check-in pultok előtt. Kiemelte: „Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy világos burkolatokat és nagy mennyiségű világítást és megfelelő légkondicionálást tervezzünk az új térbe, így a kevés természetes fény ellenére is kellemes az atmoszféra."

  A Budapest Airport a forgalom gyors növekedése miatt indította el a tavalyi évben a BUD 2020 névre keresztelt, összesen mintegy 50 milliárd forintos ötéves repülőtér fejlesztési programját. Ennek keretében már az idén átadnak egy 145 szobás új szállodát a 2B Terminál közvetlen közelében, és már épül a 10 000 négyzetmétert meghaladó alapterületű új B-oldali utasmóló a nem-schengeni forgalom számára. Szintén a beruházás része, hogy nyáron egyszerre két csomagküldő szolgálat kap új logisztikai bázist az 1. Terminál közelében, és rövidesen befejeződik az 1 futópálya betonjának a felújítása is. Mindeközben bővülnek a reptéri parkoló kapacitások, és elindult a légi áruszállításhoz kapcsolódó Cargo City kialakítása is a 2 Terminál közelében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!