Megszűnik a világ legrövidebb nemzetközi légi járata

Megszűnik a világ legrövidebb nemzetközi légi járata

Megszünteti Altenrhein - Friedrichshafen - Köln/Bonn járatát az osztrák People's Viennaline légitársaság 2017. április 14-től. A járat első, Altenrhein - Friedrichshafen szakasza birtokolta a világ legrövidebb nemzetközi járata címet a 2016. novemberi indulása óta - írja az Airportal.

A légitársaság Embraer E170-es repülőgépeivel mindössze 8 perc alatt lehet eljutni a svájci St.Gallen-Altenrheinből a németországi Friedrichshafenbe. A két repülőtér között mindössze 20 kilométer a távolság légvonalban, azonban a Boden-tó két partján fekvő két város között közúton körülbelül 1 órát, 66 kilométert kell autózni. A cég 40 eurós induló ártól kínálta a repülőjegyeket az utasoknak.

Az ATW Online információi szerint a megszüntetés oka, hogy a kevesebb mint fél éves üzemeltetés alatt az Altenrhein - Friedrichshafen - Köln/Bonn járatokon nagyon kevés volt az utas, az üzemeltetési költségek pedig túl magasak voltak.

A világ leghosszabb, keleti irányú repülőútját az Air India repüli 15 300 kilométeren át Delhi és San Francisco között. De a rekordot várhatóan nemsokára már meg is dönti egy másik légitársaság új útvonala: a Singapore Airlines hamarosan induló Szingapúr-New York járata a 16 500 kilométeres utat 19 óra alatt fogja megtenni.

És bár a távolsági rekordot nem dönti meg, a kényelmetlenséget biztosan kimaxolja az a fapados járat, ami Szingapúr és Athén között fog közlekedni, és 11 és fél órás lesz a menetideje. Az Emirates pedig december óta működteti a világ legrövidebb, kétszintes óriásgépes járatát Dubaj és Doha között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek