Már működik az arcfelismerő rendszer a Heathrow-n

Már működik az arcfelismerő rendszer a Heathrow-n

Ha sosem volt oda azért, hogy átvilágítsák és végigtapogassák a reptéri ellenőrzés során, biztosan örömmel hallja a hírt, hogy a Heathrow-n ilyesmi – hacsak nem nyomós okkal – már nem történhet meg – írja a Bloomberg.

A Heathrow repülőtér 5-ös terminálján felállított biometrikus eszközök a beszállókártyával együtt átvilágítják az utazót, majd a kapunál egy arcfelismerő eszköz ellenőrzi a személyazonosságot, így a gépre anélkül szállhatunk fel, hogy okmányainkat elő kellett volna vennünk. Az új rendszer célja a beszállítás felgyorsítása és az esetleges emberi hibák kiküszöbölése. Három kapu már most így működik, a jövő hónapban pedig további harminchárom kaput szerelnek fel arcfelismerővel.

Gyorsabban boldogulunk majd a kapuknál, ha az új rendszer elterjedimages22 tips rf / Northfoto

Az így létrejött automatikus beszállítókapukon túl a Heathrow-n már működik egyébként automatikus, önkiszolgáló poggyászfeladó is. A fenti arcfelismerő rendszer használatának megkezdése egybeesik az USA-ban és az Egyesült Királyságban is egyre szigorodó reptéri szabályzatok bevezetésével. Ezzel párhuzamosan a párizsi Charles de Gaulle és az amszterdami Schiphol is éppen hasonló rendszereket tesztel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek