Kazahsztánba indít járatot a Wizz Air

Hétfő kora délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be a Wizz Air, hogy az idei nyári szezonban elindítja heti két közvetlen járatát Kazahsztán fővárosába, Asztanába.

Az elmúlt hétvégén indult el a Wizz Air szombatonkénti Budapest-Faro járata, a vörösborok igazi szerelmesei pedig egy hónapja már a délnyugat-franciaországi Bordeaux-ba tartó, szeptembertől induló közvetlen járatra is foglalhatnak jegyeket (a Lonely Planet szerkesztői szerint ez a francia borváros 2017 legmenőbb úticélja). De a légitársaság néhány hete jelentette be azt is, hogy decembertől Frankfurtba is elindítja közvetlen járatát. 

Csarin-kanyon a kínai határ közelébenFotó: Wikipedia / Jonas Satkauskas

Most pedig itt a hír, hogy a világ 9. legnagyobb, és egyben a legnagyobb alapterületű tengerpart nélküli országát, Kazahsztánt is becélozta: június 8-tól ugyanis hetente kétszer annak fővárosába, Asztanába repül. Idén itt rendezik a világkiállítást is, az EXPO 2017 központi témája: "A jövő energiája".

Asztanai Bajterek-emlékmű, ahol a komoly személyi kultusszal övezett Nazarbajev elnök aranyba öntött kézlenyomatát is kiállítottákFotó: Ken and Nyetta / Wikipedia

Az asztanai járatok minden héten csütörtökön és vasárnap közlekednek, a jelenlegi tervek szerint egész évben. Jegyeket 11 990 forinttól lehet foglalni a légitársaság weboldalán. A WIZZ hazai hálózata ezzel a járatával együtt már 68 úticélt kínál Európa-szerte és a kontinensen túl 28 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent. Az idén induló járatok között van a már említett Faro és Bordeaux mellett Hannover, Bergen, Lemezia Terme, és olyan nyugat-balkáni célpontok, mint Szkopje, Podgorica, Pristina, Szarajevó és Tirana.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek