Szombaton indul a Wizz Air Budapest-Faro járata

Szombaton indul a Wizz Air Budapest-Faro járata

A hétvégén indítja Budapest és a portugáliai Faro közötti új járatát a Wizz Air. A hetente közlekedő járat szombatonként repül, az új járatra 17 990 forinttól lehet jegyet foglalni a légitársaság weboldalán.

Faro óvárosi negyedeFotó: Wikipedia / Husond

 Faro, Portugália legdélebbi városa kedvelt üdülőhely, nemcsak különleges természeti szépségérő, de gazdag kulturális örökségéről is híres. Itt található például a rengeteg madár- és állatfajnak otthont adó Ria Formosa Nemzeti Park, amely a hét legkülönlegesebb portugál nemzeti park egyike. A 170 km²-es nemzeti parkját ugyanis többek között azért jelölték ki, mert tavasszal és nyár végén költöző madarak ezrei lepik el a környező vizeket.

Ria Formosa lagúnája, amely hat, a tengerrel kapcsolatban álló szigetet és szintén hat kis tengeröblöt foglal magábanFotó: Wikipedia / Dmitry Tonkonog

 De a történelmi emlékeket keresők is megtalálhatják számításuk az Óváros falai között, ahol 16-17. századi épületek mutatják a régi Faro képét. Az óvárosban macskaköves sikátorok, hófehérre és élénk színűre meszelt mór stílusú épületek sorakoznak, mellette pedig egy hangulatos kikötő nyúlik el. Farónál lassan mélyülő, homokos partszakaszokat találunk, ezért a családosok körében is nagyon népszerű.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek