Ezentúl nem adhat fel akármilyen csomagot, ha Dubajba tart

  Szigorú szabályozást vezetett be a Dubai Airports március 8-tól. A repülőtérre közlekedő légitársaságok nem vehetnek fel feladott poggyászként olyan csomagokat, amiknek nincs legalább egy lapos felülete.

  A szigorítás minden a Dubai International (DXB) repülőtérre érkező, vagy onnan induló utas, valamint a repülőtéren átszálló utasok csomagjára egyaránt vonatkozik, számolt be az airportal.hu.

  Dubai International

   Az ilyen csomagokat a légitársaságok nem engedhetik fel a fedélzetükre, vagy külön díjazás mellett dobozokba kell azokat becsomagolni a check-in-nél a földi kiszolgáló munkatársaknak.

  A repülőtér üzemeltető azzal indokolja a döntést, hogy ezek a megszokottól eltérő alakú és/vagy különlegesen nagy méretű csomagok zavarokat okozhatnak a repülőtér egyébként high-tech csomag-továbbító rendszereiben.

  Azok a csomagok, amik egyetlen sík felülettel sem rendelkeznek a legnagyobb eséllyel okoznak leállásokat az automatikus csomag-továbbító rendszerek egyes részein, ez pedig "forgalmi dugókat", torlódásokat eredményezhet a rendszerekben, mely késésekhez vezethet, illetve növeli a csomagok elkeveredésének kockázatát.

  A repülőtér a honlapján és tájékoztató táblákon hívja fel az utasok figyelmét az új szabályzásra, valamint értesítették a repülőtérre közlekedő légitársaságokat is, hogy frissítsék információs oldalaikat.

  A dubaji DXB repülőtér poggyászkezelő rendszere az egyik legnagyobb a világon, 140 kilométeres futószalag hálózattal rendelkezik. A rendszerben 15 000 futószalag szállítja a csomagokat és 21 000 motor felelős azok meghajtásáért. Az idén januárban 8 milliós utasforgalmú repülőtér 9,3 millió csomagot kezelt az év első hónapjában. Egy csomag átlagosan 29 percet tölt el a poggyász-továbbító rendszer útvesztőiben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!