A turisták kedvéért átnevezik az indiai reptereket

A turisták kedvéért átnevezik az indiai reptereket

 

A külföldiek számára elég nehéz megtanulni és kiejteni az indiai repülőterek nevét. Ezért úgy döntött az indiai kormány, hogy új nevet ad nekik, de legfőképp azoknak, amelyeken legnagyobb a nemzetközi utasforgalom - írja a Turizmus.com.

A hatalmas Chhatrapati Shivaji International Mumbai repülőtér a nevét például egy 1600-as években uralkodó maharadzsáról kapta. A Mumbai térségét kiszolgáló Chhatrapati Shivaji nemzetközi repülőtér (BOM) India második legforgalmasabb repülőtere, 2014-ben közel 35 millió utas fordult itt meg.

Chhatrapati Shivaji portréja, akiről a nemzetközi repteret is elneveztékFotó: Amit20081980/ Wikipedia

A Netaji Subhas Chandra Bose International Airport Kolkata pedig egy politikai vezetőről lett elkeresztelve, aki megalapította az All India Forward politikai platformot. Egyszerűbb lenne csak kalkuttai reptérnek hívni, de egy másik reptér már viseli ezt a nevet. A Calcutta Airport of Sardar Vallabhai Patel International Airport ráadásul két várost is kiszolgál, Kalkutta mellett a kisebb Gandhinagart is. Az indiai kormányzati vezetők most arra az elhatározásra jutottak, hogy a repülőtereket többnyire azon városokról nevezik el, ahol azok találhatók, nem pedig nevezetes személyiségekről. Az új rendelet értelmében azonban az egyes terminálok továbbra is helyi hírességekről kapják majd a nevüket.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Fesztivál az indiai szépség és a henna jegyében 
Száriba öltözhet és indiai ékszereket is próbálhat!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek