Mégis növeszthetnek szakállat az Asiana Airlines pilótái

  Mégis növeszthetnek szakállat az Asiana Airlines pilótái

  Egy szöuli fellebbviteli bíróság döntése nyomán mégis viselhet szakállt a dél-koreai Asiana Airlines légitársaság pilótája, akit arcszőrzete miatt csaknem egy hónapig nem engedtek gépre ülni, írja az MTI. A pilótát 2014 őszén tiltották el a munkától a szakálla miatt és csak akkor ülhetett vissza a pilótafülkébe, amikor ígéretet tett arra, hogy többé nem növeszt szakállat.

  A férfi 2015 nyarán fordult a munkaügyi bírósághoz, mondván, igazságtalannak tartja, hogy a külföldi pilóták viselhetnek szakállt a légitársaság gépein, a hazaiak azonban nem. 2016 májusában egy szöuli bíróság az Asiana Airlines javára döntött az ügyben arra hivatkozva, hogy a vállalat szabadon alakíthatja ki az alkalmazottainak megjelenésével kapcsolatos szabályzatát.

  Happy #VeteransDay! Thank you to all who have served and continue to serve our country.

  AsianaAirlines (@asianaairlines) által megosztott bejegyzés,

   A fellebbviteli bíróság viszont most a férfi alkotmányos jogaira hivatkozva változtatta meg a döntést. A légitársaság ugyanis azt állította, azért hagyta, hogy a külföldi pilótái szakállt viseljenek, mert tiszteletben akarta tartani a kulturális szokásaikat. A fellebbvitelen erre azzal érvelt a bíró, hogy érthetetlen, miért éppen a származás alapján szabályozták az arcszőrzet viselését, tekintet nélkül a dolgozók vallási vagy egyéb kulturális hátterére.

  A bíróság szerint alaptalan az aggodalom, hogy az arcszőrzet miatt az utasok bizalmatlanok lennének a pilótával szemben vagy azt gondolnák róla, hogy rendetlen.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!