10 új check-in pult épül a budapesti reptér 2B terminálján

10 új check-in pult épül a budapesti reptér 2B terminálján

Megkezdődött az új check-in pultok kiépítése a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljának indulási szintjén. Tíz check-in pulttal bővül a beszállító kapacitás, tágasabb lesz a várakozóhely, megújulnak a szolgáltatóegységek – írja közleményében a budapesti reptér.

A bontási és építési munkálatokból az ígéretek szerint utasként keveset fogunk tapasztalni – az építési területet gipszkarton falakkal zárták le. Az építkezésről legfeljebb a terminál indulási szintjén, a parkolóban álló konténerek árulkodnak majd.

A tíz új check-in pulthoz tartozó várakozóhelyet a korábbi irodák és pihenő helyiségek területének elbontásával hozzák létre. Egy érdekes építészeti megoldásnak köszönhetően nem lesz szükség új poggyásztovábbító szalag kiépítésére. Az új elrendezésnek köszönhetően a repülőtér induló utasforgalmi része 420 négyzetméterrel bővül. Az építkezéssel egy időben megváltozik a nem-schengeni forgalmat kiszolgáló 2B terminál tranzitzónája is. Itt átépítik az útlevélellenőrző fülkék mögött található duty free üzletet, az újságost, az itt található éttermet és a pénzváltót is.

Az ígéretek szerint mindezek az átalakítások még a nyári utasforgalmi csúcs előtt befejeződnek, akárcsak az 1. futópálya 13L végén lévő mintegy 800 méteres betonszakasz cseréje is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek