Végre elbontják a ferihegyi bádogterminál egy részét

Végre elbontják a ferihegyi bádogterminál egy részét.

Végre megszabadulnak a fapados utasok – vagyis, sajnos inkább csak egy részük – a kényelmetlen bódékban várakozástól. Megkezdték ugyanis a B terminálhoz tartozó, – az EU-n kívüli országokba induló fapados járatokat kiszolgáló – ideiglenes csarnok lebontását, írja az MTI.

Sokan várták már ezt a pillanatot: további képek a bontásról a galériában
Galéria: Fapados csarnok bontása
(Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Ahogyan arról 2012-ben mi is írtunk, komfort nélküli sörsátrakban várakoztatták utasaikat a fapados légitársaságok, majd ezek helyét vették át most elbontásra kerülő csarnokok. Az évek során rengeteg panasz érkezett a „bádogcsarnoknak" is becézett műalkotásokra, amiket 2013 tavasza óta használhatták az utasok. Most a B terminál utasai örülhetnek, az A terminálon – vagyis az EU-n belül közlekedő fapadosok esetében – azonban továbbra is megmarad ez a módszer; itt új móló építése 2020-nál előbb nincs tervbe véve.

Miután végeztek a bontással, a B terminálnál megkezdődik az új kiszolgáló móló építése, amelynek köszönhetően 10 ezer négyzetméterrel bővül a reptér utasforgalmi területe. Addig azonban azok a légitársaságok, amelyek eddig ezt használták (WizzAir, Ryanair, Jet2.com, easyJet), kénytelenek lesznek busszal fuvarozni utasaikat. Az új móló megépülésére másfél évet kell várni – írja a Budflyer blog.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek