Bébiviziló, borjúcsorda és versenyló - a legfurcsább légi csomagok

Bébiviziló, borjúcsorda és versenyló - a legfurcsább légi csomagok

Kimagaslóan sikeres évet zárt a Budapest Airport a légiáru-szállítás terén; a cargo forgalom 2016-ban meghaladta a 112 000 tonnát, ami csaknem 23%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az árukezelésben az év végén sem volt leállás; a repülőgép-sugárhajtóművektől kezdve még olyan különleges "árucikkek" is előfordultak, mint egy nőstény bébi víziló vagy versenyló - olvasható a közleményben.

December 20-án például több száz borjú repült Magyarországról Izraelbe az El Al Cargo Boeing 747-es gépén; a közel-keleti ország tehéntenyésztői előszeretettel veszik igénybe az élőállat-szállítás ezen formáját, ha állományukat növelni szeretnék. Ugyanekkor Chicagóból repülőgép-sugárhajtóművek érkeztek Budapestre az Air Bridge Cargo 747-esével, amit az Air Atlantic és a Sky Lease Cargo légitársaságok Jumbo gépei követtek.

 

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

De a tavalyi évben gépre került a Nyíregyházi Állatkertben született nőstény bébi víziló is, amit Indonézia fővárosába, Jakartába szállítottak. Ehhez egy raklap méretű, vízhatlan, megfelelő szellőzéssel rendelkező ketrecre volt szükség, melyet a budapesti repülőtéren emeltek be az Emirates napi Budapest-Dubai járatát teljesítő Boeing B777-200 típusú repülőgép rakterébe, hogy dubaji átszállást követően folytassa útját Indonéziába. November elején pedig 14 Przsevalszkij-lovat szállítottak az egyik magyar nemzeti parkból egy dél-oroszországi rezervátumra, hogy korábbi természetes környezetükben engedjék őket szabadon.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek