Bébiviziló, borjúcsorda és versenyló - a legfurcsább légi csomagok

  Bébiviziló, borjúcsorda és versenyló - a legfurcsább légi csomagok

  Kimagaslóan sikeres évet zárt a Budapest Airport a légiáru-szállítás terén; a cargo forgalom 2016-ban meghaladta a 112 000 tonnát, ami csaknem 23%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az árukezelésben az év végén sem volt leállás; a repülőgép-sugárhajtóművektől kezdve még olyan különleges "árucikkek" is előfordultak, mint egy nőstény bébi víziló vagy versenyló - olvasható a közleményben.

  December 20-án például több száz borjú repült Magyarországról Izraelbe az El Al Cargo Boeing 747-es gépén; a közel-keleti ország tehéntenyésztői előszeretettel veszik igénybe az élőállat-szállítás ezen formáját, ha állományukat növelni szeretnék. Ugyanekkor Chicagóból repülőgép-sugárhajtóművek érkeztek Budapestre az Air Bridge Cargo 747-esével, amit az Air Atlantic és a Sky Lease Cargo légitársaságok Jumbo gépei követtek.

   

  Fotó: Nyíregyházi Állatpark

  De a tavalyi évben gépre került a Nyíregyházi Állatkertben született nőstény bébi víziló is, amit Indonézia fővárosába, Jakartába szállítottak. Ehhez egy raklap méretű, vízhatlan, megfelelő szellőzéssel rendelkező ketrecre volt szükség, melyet a budapesti repülőtéren emeltek be az Emirates napi Budapest-Dubai járatát teljesítő Boeing B777-200 típusú repülőgép rakterébe, hogy dubaji átszállást követően folytassa útját Indonéziába. November elején pedig 14 Przsevalszkij-lovat szállítottak az egyik magyar nemzeti parkból egy dél-oroszországi rezervátumra, hogy korábbi természetes környezetükben engedjék őket szabadon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!