Új észak-afrikai járatot indít a Ryanair

Új észak-afrikai járatot indít a Ryanair

 

 Október 30-án köszöntötte a Budapest Airport a Ryanair új, Budapestről Marrákesbe induló járatát, ami az első, egész évben üzemelő közvetlen légi összeköttetés a magyar főváros és a marokkói nagyváros között. Az ír légitársaság új járatával heti kétszer érhető el Észak-Afrika egyik kedvelt turisztikai központja.

A légitársaság a téli menetrend életbe lépésétől heti kétszer, hétfőn és pénteken szállítja az utasokat Marokkó kulturális központjába, kedvezve ezzel az egész hetes és a csak egy hosszú hétvégére szóló kikapcsolódásoknak egyaránt. Az Boeing 737-es típusú repülőgépek mindössze 4 óra és 15 perc alatt teljesítik a távot mindkét napon 13 órai indulással.

A Marokkó délnyugati részén fekvő, jellegzetes városfalai miatt a vörös városként is emlegetett Marrákes az ország legnagyobb turista attrakciója. Marrákes úgynevezett királyi város, óvárosa pedig 1984 óta szerepel az UNESCO világörökség listáján. 2015-ben a legnépszerűbb utazási weboldal, a Tripadvisor a várost a világ legjobb desztinációjának jelölte részben konyhája, részben pedig a számos jellegzetes marokkói riad miatt, melyek évről évre rengeteg látogatónak adnak otthont egy-egy nyaralás erejéig. Mint korábban megírtuk, Marokkóban még most is szép idő van, akár a tengerparton, akár a szárazföld belsejében lévő hangulatos városokban ütné el az időt. Marrákesben ráadásul a minap nyílt meg az Yves Saint-Laurent múzeum is – a divatguru nem véletlenül vallotta második otthonának és múzsájának évtizedeken át ezt a várost.

Fotó: ryanair

 A 2017-es téli szezonban a Ryanair összesen hat új járatot indít Marrákes mellett Edinburghba, Nápolyba, Palermóba, Prágába és Valenciába, 27-re növelve ezzel a légitársasággal Budapestről elérhető úti célok számát. A ma induló Budapest-Marrákes járattal az ír légitársaság a Budapest Airport törekvésével összhangban növeli a magyar fővárosból repülővel elérhető üdülővárosok számát – Marrákes temérdek látnivalójával, egész évben kellemes klímájával és a szinte korlátlan napsütéssel várhatóan igazi sláger lesz a nyaralók körében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek