Csődöt jelentett az Air Berlin

Csődöt jelentett az Air Berlin

Csődvédelmet kért az Air Berlin légitársaság, miután fő részvényese, az Etihad Airways úgy döntött, nem támogatja tovább anyagilag a német légitársaságot – írja a Turizmus Online.

Az Air Berlin így is folytatja a munkát, tehát a kiadott jegyek érvényesek, a járatok közelednek, sőt egyelőre a repülési útvonalakat sem vizsgálják felül. Ugyanez igaz az Air Berlin leányvállalatára, az osztrák Niki légitársaságra is.

Úgy tudni, a német állam 150 millió eurós áthidaló kölcsönt ad a cégnek, amely körülbelül három hónapig biztosítja a vállalat működését. Brigitte Zypries szövetségi gazdasági miniszter ugyanakkor kizárta, hogy az állam átvállalná a cég adósságait. Ez nem az első eset, hogy a német kormány hitellel segíti a vállalatot, amely évek óta veszteséges, és az előző évet 780 millió eurós hiánnyal zárta. A helyzet idén március végén, a nyári menetrendre való átálláskor romlott drasztikusan, azóta rendszeresek voltak a késések és a járatkiesések.

 

Fotó: Jbarcena / Flickr

Az Air Berlin jelenleg is tárgyal a Lufthansa légitársasággal, valamint más érdeklődőkkel egyes üzletrészek eladásáról; a német nemzeti légitársaság egyértelművé tette, hogy támogatja az átszervezést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek