Jobb idősávban repüli a Lufthansa új napi járata a Budapest-Frankfurt útvonat

Átalakítja a menetrendet, növeli járatai számát és nagyobb gépeket közlekedtet a Budapest-Frankfurt útvonalon a Lufthansa. Így aztán a téli menetrendben napi négy, december 11-től pedig már öt járat közlekedik a két város között.

 

Az új járatot leginkább a Miamiból, Atlantából, Philadelphiából, New Yorkból, Torontóból és Washingtonból Frankfurtba érkező utasok fogják értékelni, akik így rövid átszállási idővel folytathatják majd útjukat a magyar főváros felé. Az eddigi téli menetrend szerint a tengerentúlról érkező utasok a Frankfurtba a reggeli órákban megérkező interkontinentális járatokról nem érték el a Budapestre 8:20-kor induló csatlakozást.

Az új téli menetrend szerint azonban Frankfurtból 10:10-kor indul majd járat, amely 11:40-re érkezik Budapestre. Ez a gép indul aztán 12:30-kor vissza, majd landol 14:15-kor Hessen tartomány legnagyobb városában, vagyis akinek már délutáni programja van Németországban, esetleg késő délután indul interkontinentális járata, az szintén örülhet majd ennek a hírnek év végétől.

Az új járat a hét minden napján közlekedik majd, így heti 28-ról 35-re növekszik a német légitársaság járatszáma a két város között. Ezzel a lépéssel a Budapesten üzemelő légitársaságok közül a Lufthansa közlekedteti a legtöbb járatot egyazon útvonalon. Ráadásul az Airbus A320, 320 neo és 321-es, nagyobb kapacitású keskeny törzsű géptípusoknak köszönhetően közel 40%-kal több ülést lehet majd foglalni erre a járatra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek