Norvégiába és Svájcba indít új járatokat a Wizz Air

Csütörtök kora délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be a Wizz Air, hogy a jövő tavaszi szezonban elindítja heti két közvetlen járatát Norvégia egyik nagyvárosába, Stavangerbe, és hetente ötször repüli majd a Budapest-Bázel útvonalat is.

Pont két hete indította el első, Budapest-Asztana útvonalat bejáró gépét a Wizz Air, amely hetente kétszer repül - a jelenleg épp energetikai innovációkat felsorakoztató világkiállítást tartó - Kazahsztán fővárosába. A légitársaság májusi bejelentése pedig már arról szólt, hogy idén augusztustól elindítja a Szentpétervárra tartó közvetlen járatát (Budapestről korábban a Malév és a UTAir repülte ezt a vonalat), amely Moszkva után a légitársaság második, magyar fővárosból elérhető oroszországi célállomása lesz. 

Stavanger városaFotó: Odd Inge Worsøe / Wikipeda

Most pedig itt a hír, hogy Norvégia negyedik legnépesebb városát, Stavangert - amely Bergen után a légitársaság második norvégiai célállomása lesz - és a svájci Bázelt is felvette a Budapestről közvetlen járattal elérhető úti céljai közé. Utóbbi reptere Basel-Mulhouse-Freiburg EuroAirport néven Nyugat-Európa szívében, Franciaország, Németország és Svájc hármas határánál működik.

A 2018 márciusától induló stavangeri járatok minden héten csütörtökön és vasárnap közlekednek, a jelenlegi tervek szerint egész évben. Míg a Bázelbe tartó járatok jövő éve májusában indulnak, és hetente ötször közlekednek majd hétfő, szerda, csütörtök, péntek és vasárnapokon. Mindkét útvonalra 8990 forinttól lehet jegyeket foglalni a légitársaság weboldalán.

A Rajna két partján elterülő BázelFotó: Norbert Aepli / Wikipedia

A Wizz Air hazai hálózata ezzel a két járatával együtt már 71 úti célt kínál Európa-szerte és a kontinensen túl 30 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent. Az idén induló járatok között van Faro és a vörösborrajongók kedvelt városa Bordeaux, de ebben az évben izzították be Hannoverbe, Bergenbe, vagy az olasz csizma orrához, Lemezia Terme üdülőhelyre tartó járatukat is, miközben olyan nyugat-balkáni helyeket is megcéloztak, mint Szkopje, Podgorica, Pristina, Szarajevó és Tirana.

A Wizz Air a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be azt is, hogy tizenhárom budapesti járatának sűrűségét megnöveli az egyre intenzívebb kereslet miatt. Így aztán a jövőben a Róma Fiumicino, Moszkva, Barcelona, Tel-Aviv, Madrid, Szentpétervár, Keflavik, Kutaiszi és Porto célállomásokra indított járatok, valamint az öt nyugat-balkáni járat közül három, a Budapest-Tirana, Budapest-Podgorica és Budapest-Szkopje járat gyakorisága akár heti néggyel is megemelkedik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek