Menő bartender koktéljait szürcsölhetik az Air France utasai

Legalábbis a francia légitársaság La Premiére osztályán utazók, akiket júliustól Colin Peter Field, a párizsi Ritz hotel vezető bartenderének koktéljaival itatnak a Boeing 777-300 és az Airbus A380 járatain.

A júliusban induló együttműködés az 1920-as évek végére jellemző francia eleganciát és az azt körüllengő összetéveszthetetlen hangulatot hivatott feléleszteni - fogalmaz közleményében a légitársaság kommunikációjáért felelős képviselet. Ebből derül ki az is, hogy a XX. század elején az Air France jellemzően luxushotelek személyzetét választotta ki a fedélzeti szolgáltatások elvégzésére, ezért ezt a hagyományt folytatva kérték fel a párizsi Ritz hotel vezető bartenderét egy különleges koktélkínálat kidolgozására.

Fotó: Air France / M. Arnaud Meyer

Colin Peter Field 14 éves kora óta a koktélkészítés megszállottja; első kitüntetését is fiatalon, mindössze 22 évesen szerezte a kifejezetten bartenderek számára rendezett Martini Word Chamionshipen. Közel 25 éve dolgozik vezető bartenderként Franciaország egyik legnívósabb hotelében, a Ritzben. Karrierje indulása óta számos kitüntetéssel és szakmai elismeréssel gazdagodott, mára nemzetközi hírnevet szerzett a szakmában.

A tervek szerint a három havonta frissülő koktélkínálat alapösszetevőin – calvados, konyak, Armagnac, almalé és pezsgő - nem fognak változtatni a bartenderek, a folyamatos megújulást az elkészítés módjának és a hozzávalók arányainak módosításával fogják elérni. A La Premiére osztály személyzetét is felkészítik az új szolgáltatás bevezetésére, és az italok tökéletes elkészítési módjának elsajátításához különböző tréningeken képzik a közel 1150 főből álló csapatot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek