Már csak az engedélyre vár a fapados Budapest-Bangkok járat

De az Egyesült Államokba tartó járataira már meg is kapta az engedélyeket, így az Air Asia X az első távol-keleti fapados légitársaságként repülhet rendszeresen Észak-Amerikába.

Európában és Észak-Amerikában is terjeszkedik Ázsia legnagyobb diszkont légitársasága, az Air Asia. Az Egyesült Államokban már megkapták az engedélyeket, Hawaii-ra is repülni fognak – írta az MTI.

De ahogy 2016 őszén is már jeleztük, dolgoznak az európai járathálózat visszaállításán is, amelyet még 2012-ben a magas kerozinárak és adók miatt szüntettek meg. Akkor a hosszútávú járatok teljesítésére szakosodott Air Asia X Kuala Lumpurból Londonba közlekedett. Így első lépésként most is azon dolgoznak, hogy londoni járataik újrainduljanak.

A tervek szerint egyébként a Thai AirAsia Thaiföldről indítana diszkont repülőjáratokat Budapestre, Prágába és Varsóba is. A társaság már megkérte az üzemeléshez szükséges engedélyeket.

A malajziai székhelyű Air Asia 1996-ban kezdte működését, leányvállalataival együtt mára utasforgalom és flottaméret tekintetében Ázsia legnagyobb diszkont légitársaságává nőtte ki magát. A 176 repülőgépes flottával 176 célállomásra közlekednek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek