A veszélyeztetett állatfajokat festette gépeire az Emirates

  A veszélyeztetett állatfajokat festette gépeire az Emirates

  Az Emirates Csoport közzé tette a 2015-2016-os pénzügyi évre vonatkozó környezeti hatástanulmányát, ami többek között az utasszállítás, a teherszállítási- és kiszolgáló szolgáltatásait is magában foglaló kereskedelmi tevékenységük környezeti hatásait és fenntarthatósági törekvéseit mutatja be.

  A jelentés szerint az Emirates működteti az iparágra jellemző 140 hónapos átlagéletkorhoz képest az egyik legfiatalabb, 74 hónap átlagéletkorú flottát. A korszerű, szélestörzsű gépekből álló flotta az alacsonyabb motor- és zajkibocsátásnak köszönhetően a környezeti előnyök mellett az utasok kényelmére is hatással van. Az Emirates Csoport további energiahatékonyságra törekvő kezdeményezésekbe is belefogott, például a repülőgépkabinok karbantartásához használt égőket is energiatakarékos LED izzókra cserélte.

  Fotó: Emirates

  A légitársaság partnerséget kötött a United for Wildlife szervezettel, hogy felhívja a figyelmet az illegális vadkereskedelem súlyos következményeire a bolygó legveszélyeztetettebb állatfajainak fennmaradásával kapcsolatban. Ezért az Emirates a veszélyeztetett fajokat ábrázoló speciális festést helyezett négy darab A380-as gépre, és egy, a London Heathrow repülőtér körforgalmánál kiállított 1:3 arányú A380as modellre, ezzel is nyomatékosítva az illegális vadkereskedelem elleni üzenetet - olvasható a közleményben. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!