Nyolc percig repül a világ legrövidebb járata

Nyolc percig repül a világ legrövidebb járata

 

Egy osztrák légitársaság indította el a világ legrövidebb nemzetközi légi járatát, amelynek gépei a Boden-tó svájci partjáról a németországi Friedrichshafen városáig közlekednek mintegy 8 perc alatt - írja a Traveller.com.

A People's Viennaline légitársaság első járata szerda reggel szállt fel a St. Gallen-Altenrhein repülőtérről. A gépek naponta kétszer indulnak, és mintegy húsz kilométeres utat tesznek meg. A rövid útra szóló repülőjegyért negyven eurót kell fizetni.

A német DPA hírügynökség tegnap arról írt, hogy a repülőjárat indítását több környezetvédő is ellenezte, a Svájci Zöld Párt egyik politikusa egyenesen a betiltását javasolja a gépek aránytalanul nagy mennyiségű üzemanyag-felhasználása miatt. A légitársaság ugyanakkor azzal érvel, hogy ugyanannyi káros anyagot bocsát ki egy gépük a 8 perces út alatt, mintha valaki egy órát autózna a Bodeni-tó körül.

December 1-től a világ legrövidebb, óriásgépes járatát az Emirates indítja Dubaj és Doha között. A világ leghosszabb, fapados repülőútja 2017 nyarától a szingapúri diszkont légitársaság, a Scoot nevéhez lesz majd köthető. A világ jelenlegi leghosszabb légi járatáról pedig itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek