Ma repült utoljára Bobbyval a Lufthansa

A Lufthansa 48 évnyi üzemeltetés után ma végleg elbúcsúzik a Boeing 737-flottájától, ezzel egy közel fél évszázados korszak zárul le a légitársaságnál.

 

A Karlsruhe nevű B737-300 gép ma délelőtt az LH9922 számú különjáraton Frankfurtból Hamburgba repült, ahol a Lufthansa és a Lufthansa Technik hivatalosan is elbúcsúzik a B737-flottától. Az ünnepség után a flotta főpilótája, Ulrich Pade és a személyzet dolgozókkal és a sajtó képviselőivel visszarepül Frankfurtba, ahol helyi idő szerint 17.10–kor landolnak.

Fotó: ChrisW / Wikipedia

Az elmúlt évtizedek során a Lufthansa összesen 148 darab B737-es repülőgépet üzemeltetett, a gép szinte valamennyi generációja repült a légitársaságnál. A Lufthansa Technik akkori vezérigazgatója, Prof. Gerhard Höltje a hatvanas évek elején szorgalmazta egy rövid- és közepes hatótávolságú gép kifejlesztését a Boeinggel közösen. A repülőgép kabinkialakítása, illetve a hajtóművek szárnyak alatti elhelyezése a kor nagy távolságú utakon használt repülőinek kialakítását követte.

Egy, a hatvanas évekből származó mesekönyv szerint a Boeing 707 volt az apja, a B727 pedig az anyja a Bobby névre keresztelt kis gépnek. Ez a név végül annyira megragadt az emberekben, hogy így hívták a flotta minden B737-es tagját. „Mind a Lufthansa alkalmazottai, mind az utasok számára a B737 egyenlő Bobby-val. Ez a név sok utas és dolgozó számára a repülés egy különleges korszakát jelenti. Köszönjük a B737-eseknek, hogy közel ötven évig megbízhatóan és sikeresen repültek a flottánkban" – fogalmazott Klaus Froese, a Lufthansa frankfurti központjának vezetője.

A B737-300 repülőgépek a jövő héten Floridába repülnek, ahol továbbértékesítik őket. A Lufthansa a jövőben a rövid és közepes távolságú útvonalakon egyetlen repülőgéptípust közlekedtet majd. Az A320-as flottája jelenleg százötven A319, A320 és A321 repülőgépből, köztük a legújabb generációs A320neo-kból áll.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek